0 oy
tarafından
Sayıların hayatımızda büyük bir yeri var orası su götürmez bir gerçek. Peki neden bu kulvarda bu sayılar kullanılıyor? Neye göre hesaplanmıştır?  

30 Cevaplar

0 oy
tarafından
 31 türkçedeki el kelimesindeki e ve l harflerinin arap harflerindeki sırasıydı (elif 1. harf) yanlış hatırlamıyorsam. İnternetten araştırmıştım. 52'yi ilk defa senden duyuyorum.
0 oy
tarafından
 52 de neymiş kız. o iskambil destesi değil mi :))
0 oy
tarafından
 62 değil miydi o ben mi yanlış biliyorum :D
0 oy
tarafından
 Ebced hesabı denen birşey var,, bu hesapta harflere sayısal değerler verilmiş. Osmanlı döneminde edep ön planda olduğu için bu tarz şeyleri ulu orta konuşmak hoş karsilanmazdi. Arap alfabesinde Elif'in ebced hesabindaki karşılığı 1 dir.. Lam'ın karşılığı ise 30. Once büyük değer öne yazıldığı için 31 rakamı ortaya çıkmıştır,, yani bir bakıma 31 =El demek. Osmanlida İstimna etmek tabiri kullanilirdi ki buda elle bosaltma anlamına geliyordu.
0 oy
tarafından
 Hiçbir bilgim yok ????????
0 oy
tarafından
 Kadınlarda 52 oldugunu ilkez duyuyorum konkenmi oynuyorlar kağıt sayısı gibi  
0 oy
tarafından
 Bunu bnde bilmiyorum
0 oy
tarafından
 erkeklerşn 31 meselesnin bir dayanağı referansı var ama kadınlar için olanı uydurmasyondur.

eski türkçede mastürbasyonun adı "el çekmek". toplum içerisinde ayıp olmasın diye şifrelemek istemişler. bunun ebced hesabı karşılığı olan 31 rakamını kullanmışlar. tabi bu şifre olayı da yaygınlaştı herkes öğrendi.
osmanlı arap alfabesi aslında daha doğrusu fars alfabesi kullanıyordu. "E" harifi arap alfabesinde "elif" harfine tekabül eder ve ebced karşılığı 1 dir. "L" harfi arap alfabesinde "lam" hrifne takabül eder ve ebcet karşılığı 30 dur. EL 1+30 =31 ebced hesabı elde edilir.

kadınlar için uydurulanlar 62 falan uydurmasyondur rferansı yoktur
0 oy
tarafından
 Çok merak ettim ne zaman açıkliycan ????????
0 oy
tarafından
 Etmilojisini merak ettiğim kavramlar , hadi 31 i anlarım da 52 nedir yahu ???? ne fantastik bir milletiz
...
Anasayfa
Soru sor
Giriş yap