0 oy
tarafından
soru soracam ama tek cümleler halinde cevap verirseniz sevinirm ve ayrıca kimseye yorum yapmayacağım tek isteğim kötü niyetliler yazmasın, dinle ilgili bilgili olanlar cevaplasın cevaplamak için cevaplacaksınız lütfen cevaplamayın boşa bildirim ayrıca eig seçtiğimde lütfen yeni gelen arkadaşlar cevap yazmasın cevabımı alınca yeni cevaba lüzum yok..
soruma gelecek olursam ;

 ben bebekliğimden beri yani 2-3 yaşlarından beri mastürbasyon yapıyorum ama ben 15 yaşıma kadar bu yaptığım şeyin ne olduğunu bilmeden yaptım , yani bilmiyorum nasıl keşfettim yaptım herhangi birinden de görmedim sadece kendim buldum ve sadece ben yapıyorum diye utanırdım neyse konu bu değil konu şu ki ben yaptığım şeyin mastürbasyon olduğundan dahi haberim yoktu ve tabii ki bu şeyden sonra gusül alınması gerektiğini bilmiyordum ve almadım öğrendikten sonra aldım acaba günah işlemiş miyimdir ayrıca artık namaz kılıyorum ve neredeyse bunu hiç yapmıyorum ama işte eskiden yaptıklarım için çok günah işlemiş miyimdir?

NOT. EİG seçildiysen CEVAPLAMA...  

41 Cevaplar

0 oy
tarafından
 Bilmemek mazeret, öğrenmen gerektiğini bilmemen mazeret değildir. Bunun şartı ise akl-i baliğ olmandır. Eğer ergenliğe eriştiğinde bu günahları işlemeye devam ettiysen bilmediğin için mesul olmuyorsun. Fakat öğrenmediğin için mesul oluyorsun.
0 oy
tarafından
 Çay içerken cevaplayabiliyormuyuz neyse tövbe etceksin okadar gerisi yaradana kalmış
0 oy
tarafından
 Sevap olmadığı ortada yaptığın şşeyn.
Ama burada hiç kimsenin yaptığı şey için bu kadar ya da bu kadar günah ödeme imkanı ya da hakkı yok o yüzden bu yaptığının günah olduğunu bilmek ve bunun için tevbe etmekten başka bir seçenek gözükmüyor senin için ve burada kimse fetva makamı değil allah namazlarını kabul etsin
0 oy
tarafından
 Şimdi bir insanın günahlarının yazılması için neyin günah olup olmadığını ayırt etmesi gerekir. Eğer bunu ayırt edecek kadar bilgin yoksa günah yazılmaz.
0 oy
tarafından
 İnanç olarak bakarsam mantıken çocuğun günahı olur mu?
Hem de bilmiyorken.
He inancınızla cevalyapım bir de evet onda da günah değil.
0 oy
tarafından
 @RüyaYorumcusu Gerekli Cevabı Verecektir.
0 oy
tarafından
 allah affedicidir.. ne kadar gunahkar olursan ol.. içten samimi bir tövbe gunahlarının bagışlanmasına vesile olabilir.. rabbim affeder.. sende sammiysen eger tövbende.. emin olabilirsin..
0 oy
tarafından
 bu sorunun aynısı sorulmuştu ikinci defamı soruyorsun?
0 oy
tarafından
 bulüğ çağına erene kadar yaptıklarından ailen mesuldur onlar sana günah olarak yazılmaz
0 oy
tarafından
 İslam fıtratında ölçüsünü bilediğin hiçbirşeyden sorumlu olmazsın ama bilseydin günah işlemiş olurdun masturbasyon konusu tartışmalıdır herzaman ancak eğer isteğini köreltmek için yapıyorsan mübahiyeti vardır
...
Anasayfa
Soru sor
Giriş yap