0 oy
tarafından
Bunu ben birkaç kişiden duydum hayatımda.. Gerek eski sevgililerimden , gerek dost olduğum bazı kişilerden.. Fikirleri bu yöndeydi..
Soruma kadınlarda  cevap  yazabilir , bu konuda ne düşünüyorlarsa..

Özellikle , beyler.. Bu sorum size neden bakire  bir  kadınla cinsellik yaşamaya vebâl almak olarak bakıyorsunuz? İlk öpüşme mesela ağzımızda zar yok ama özel olmasını sevdiğiyle olmasını ister insan..
Özellikle kadınları çoğu erkek aldatıyor , üzüyor , kadın ona aşık olup sevene dek uğraşıyor.. Kadın adama bağlanıyor , ve olay buraya gelince "hayır, vebâl almayayım" oluyor?
Özellikle bekaret önemsiz diyenler , modern olanlar bile bunu diyor işin garibi. Cidden şoktayım. Bakire olsan farklı , olmasan farklı diyorlar.. Bir de ayrım neden yapıyorsunuz?

Cidden biri bana , amacından şaşmayan.. Şu genellemenin anlamını söylesin. Görüşleri bekliyorum , saygı çerçevesinde..

Birde kırılan kalp'ler , onlar vebâl değil mi? Sırf et midir , vebâl?  

44 Cevaplar

0 oy
tarafından
 Ben hiç öyle bakmadım.. kendi isteği ile benimle birlikte olmuşsa zerre kadar vicdan yapmam.. Çocuk değil sonuçta.. kocaman insan...

Öte yandan bekaretini alırsam evlenmek zorunda kalırım. ailesine söyler.. başıma eşkir, bela olur korkusudan yanaşmayanlar olur.. Başka sebepten değil
0 oy
tarafından
 Öpüşürsün sana zarar vermez. Seversin unutursun acıları kendin sararsın. Bekaretini verirsin ayrılırsın karşına  bir  adam çıkar sana der ki başkasının altına yatmış bir kadınla işim olmaz benim. Gururun incinir, pişman olursun geriye dönemezsin. Dürüst olursun kaybedersin, yalan söylersin için içini kemirir. Geri dönüşü olmayan yola güvendiğin kişiyle gir. Bazı hatalar düzeltilir, bazılarının geri dönüşü olmaz. Bu vebal o vebaldir.
0 oy
tarafından
 Evet çok büyük vebal
0 oy
tarafından
 Bu zihniyet bakire olmayan kiz sevişilcek kizdir zihniyeti. Çevrendeki insanlar cok yanlis dusunuyor
0 oy
tarafından
 bende duydum ki ilk açan sonrakilerinin de günahını alır
0 oy
tarafından
 ama öpüşmek artık bizim ülkede çok normal olmuş ondan ama bakirelık söz konusu olduğu zaman kızın ahını almam hiç bir zaman eğer ciddi düşünüyorsam o zaman farklı ben şahsan vakit geçirmek için hiç bir zaman sevmem sadece ciddi
0 oy
tarafından
 Aslinda o erkek bir kizla tanisirken kafasindaki dusunce o kizla eglenmek gezmek dolasmak ve beraber olmak bastaki dusunce bu evlilik falan dusunmez hele birde kiz bakire degilse tam aradigini bulmustur ama zamanla bakiyor kiz farkli seyler dusunuyor evlilik gibi vede kimseyle beraber olmadim tek sen ol diyor erkek bu kez dusunuyor bu kizin bekareti bozulursa basima dert olabilir diye kiza sana kiyamam gibi laflar kullaniyor ve kizin duygularini dusunmeden terkediyor kizi ve yeni arayislara giriyor kizin ne cektigi umrunda olmuyor arayis farkli cunku
0 oy
tarafından
 @yurdan  cok guzel açıklamış fakat birde başka çeşidi var.

İkinci çeşit ise basına bela almaktan korkan erkekler oluyor.
0 oy
tarafından
 Ben oraya kadar getirirsem vebal felan düşünmem. Saplarım.
0 oy
tarafından
 Kalıplaşmış düşünceler, saçma sapan tabular bu noktaya getirmiş ne yazık ki.
dediğin gibi kalp bağına bakmıyorlar bile
He birde iki yüzlü davrananlar var bunu belki başka soruda açıklarım.
İki cinsiyetinde (özellikler erkeklerin kadınları anlamaması saygı duymaması) birbirini kalıplaşmış düşüncelerle bakmasından vazgeçmek gerekir. Keşfetmek lazım ve doğamızda olanı reddetmeden bunu yapmak lazım.
Ama amaçlar farklılaştıkça ne yazık ki saçma sapan durumlar ortaya çıkıyor.
Örnek olarak akışına bırakıp pişmanlık yaşamadan sevdiğinle bir şeyleri paylaşmak var birde sadece duygusuz olarak cinsellik yaşayıp insanların hayallerine zarar vermek var.
Asıl vebal bu hayallere zarar vermektir. İnancım olmayabilir ama insan hayalleriyle oynanmaması gerektiğini söylemem için  bir  inanca ihtiyacım yok vicdan lazım.
...
Anasayfa
Soru sor
Giriş yap