0 oy
tarafından
Bunu ben birkaç kişiden duydum hayatımda.. Gerek eski sevgililerimden , gerek dost olduğum bazı kişilerden.. Fikirleri bu yöndeydi..
Soruma kadınlarda  cevap  yazabilir , bu konuda ne düşünüyorlarsa..

Özellikle , beyler.. Bu sorum size neden bakire  bir  kadınla cinsellik yaşamaya vebâl almak olarak bakıyorsunuz? İlk öpüşme mesela ağzımızda zar yok ama özel olmasını sevdiğiyle olmasını ister insan..
Özellikle kadınları çoğu erkek aldatıyor , üzüyor , kadın ona aşık olup sevene dek uğraşıyor.. Kadın adama bağlanıyor , ve olay buraya gelince "hayır, vebâl almayayım" oluyor?
Özellikle bekaret önemsiz diyenler , modern olanlar bile bunu diyor işin garibi. Cidden şoktayım. Bakire olsan farklı , olmasan farklı diyorlar.. Bir de ayrım neden yapıyorsunuz?

Cidden biri bana , amacından şaşmayan.. Şu genellemenin anlamını söylesin. Görüşleri bekliyorum , saygı çerçevesinde..

Birde kırılan kalp'ler , onlar vebâl değil mi? Sırf et midir , vebâl?  

44 Cevaplar

0 oy
tarafından
 Bakire asla bozmam ve bozmadım da.
0 oy
tarafından
 ilk olarak vebal diye bir şey yok... bir insan bir insan ile cinsel ilişkiye girmek istiyor ise girmeli.. bakire veya değil.. ama burada karşılıklı istek önemli.. erkek kadını veya kadın erkeğe baskı uygulamamalı.. yaş faktörüne gelince 18+ olmalı.. en azından.. bunun sebebi de reşit olmayan insanlar karar verme veya ne istediklerini bilme konusunda ehil değildirler.. veya sonuçları konusunda...
arık bence insanlar bakir veya bakire olarak bile ayırt edilmemeli.. aslında hiç ayırt edilmemeli.. çok saçma.. kime ne.. gelişmemiş ülkelerin sorunu bu aslında.. kadın ewlenir boşanır.. dul derler.. biri ile beraber olur bakire lik ararlar... saçma sapan şeyler aslında 21yy da amerikayı yeniden keşfetmeye çalışan yurdum insanları dolu...
0 oy
tarafından
 Dar görüşlü insanların söylemiş olduğu söylemlerdir bunlar. Aslında ezberliğin getirdiği durumdur bu hiç bir şeyi anlamıyla yaşamadığımız için sağdan soldan duyulan bilgilerle söylemlerle hareket ettiğimiz için bu tür görüşlerinde normal olduğunu düşünüyorum. Hatta öyle düşünenlere sorulacak en güzel soru vebal nedir? sorusudur
0 oy
tarafından
 Herkes ölümü tadacaktır.
0 oy
tarafından
 Vebal almak kandırmakla yalan sözler söylemekle olur eğer kendi isteğiyle her şeyi yapıyorsa neden öyle olsun.
0 oy
tarafından
 Ben bakire midir değil midir diye ayırım yapmam.
Bir kadını seversem onunla sevişirim
Ama tabi kadın istemez ise zorla ırzına geçecek, tecavüz edecek de halim yok. Israr bile etmem.

Hiç de vabal filan gibi şeyler düşünmem.
0 oy
tarafından
 Adam olan zaten  bir  kızın namusuna göz dikmez o işe kalkışmaz
0 oy
tarafından
 1 dk ben burdan  bir  şey yakaladım "bekaret önemsiz diyenler, modern olanlar bile bunu diyor" yani bekaret önemli diyenler modern değil mi?
eğer öyleyse en cahil insanım. ve bunla gurur duyuyorum :)
0 oy
tarafından
 arkadaş ne kadar vebal kelimesi kullanmışsın ya... iki tarafta isterse vebal olmaz.. ha ben asla evlenmeyeceğim kızın bekaretine dokunmam ayrı konu..
0 oy
tarafından
 öyle bakmıyorum
...
Anasayfa
Soru sor
Giriş yap