0 oy
tarafından
Resmi nikah olmayan , sadece imam nikahlı birlikteliklerde partnerleri eş, karı koca gibi görmek doğru bir yaklaşım mıdır?
 Buna evet diyecek görüş sahiplerine de şunu sormak isterim.. Diyelim ki babanız, annenizle resmi olarak evliyken başka bir hanımla da imam nikahlı bir birliktelik sağladı. Bu durumda bu kadını babanızın eşi , karısı olarak mı adlandırırsınız yoksa, sevgilisi, metresi, partneri.. vs şeklinde mi?
 Benim şahsen bu soruda vurgulamak istediğim durum temelde seks arzusuna dini kılıflar uydurup, gerçeklerin manüpüle edilmesi, aile ve evlilik kavramının sulandırılması anlamında kötü bir uygulamadır. Resmi nikah olmayan hiç bir ilişkiye evlilik denilmemeli. Evlilik ilişkisi yasal bir bağ gerektirir. Diğer ilişkilere de saygım var ama bunları evlilik olarak adlandırılmasına karşıyım.
  

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
 Evlilik nikahla sağlanır imam nikahı dediğimiz nikah zaten islami olarak yeterlidir. Resmi nikahın kıyılması da İnsan yasalarından faydalanmak için gereklidir
0 oy
tarafından
 Bungün ikidir, hemde senin sorun da @HayatKısaKşlrUçyr  a aynen katılıyorum, başımıza taş yağmasa bağri????????
0 oy
tarafından
 Gerek anayasamız gerekse Türk Medeni kanunumuz "sözleşme serbestisi" prensibi üzerine kuruludur.
Yani şahıslar kendi aralarında istedikleri gibi sözleşme yapmakta özgürdürler.
Ancak mesele evlilik akdine gelince nedense devlet işe burnunu sokma gereği duyuyor. Kendi koyduğu prensibi çiğniyor. Acaba neden?

Ben kişiler arasındaki ilişkilere devletin şu ya da bu şekilde maydanoz olmasına karşıyım. İki kişi hayatlarını birleştirmek istediklerinde bunu özgürce ve diledikleri gibi yapabilmeli. Bu birleşmenin Belediye tarafından onaylanması ne alaka?

Belediye sokakları süpürsün çöpleri toplasın. Kendi işine baksın. Vatandaşın özel hayatına burnunu sokmasın yeter.
0 oy
tarafından
 Allah nazarında sadece dini nikah vardır zaten
0 oy
tarafından
 Evlilik ilan demektir ilan edilmeyen hiçbir birliktelik evlilik değildir
...
Anasayfa
Soru sor
Giriş yap