0 oy
tarafından
Hem zihinsel hem de fizyolojik olarak nasıl ki erkek ve kadın birbirinden ayrıysa, aşk ve cinsellik konusundaki beklentileri de farklıdır. Bu nedenle, “Kadınlar için romantizm ne demek?” diye soru sormak yanlış bir kullanımdır. Çünkü romantizm, çoğu zaman bir kadın tarafından adlandırılan ve kadına özgü olan bir zihin durumu olarak algılanır. Romantizm, kişinin aşkı ve cinsel coşkuyu bulma biçimidir. Erkeklerin anlam yüklediği ve kadından beklediği erotizm de, aşka yönelik tüm duyguları içeren ve aslında romantizmden daha yoğun olan bir duygu bütünüdür. Erotizm de, aşk, şehvet, cinsel tutkular, düşler, arzular, sahiplenme duygusu gibi romantizmde genellikle ön plana çıkmayan pek çok duygu tipi var. Aşk tanrısı Eros’un adından türeyen erotizmin temelinde, sanılanın aksine seks değil sevgi ve aşk tutkusu yatar. Erkek ya da kadın, çiftin her ikisinin de karşılaştığı problemlerin nedeni romantizm ya da erotizm terimlerinin ayrımı değil, çiftin duygularını birbirine ifade edememe durumundan kaynaklanan beklenti ve ihtiyaçların anlaşılamaması ve giderilememesidir.
Yazar Cem Keçe nin bu konu hakkında ki yazısı dikkatimi çekti.. Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?   

29 Cevaplar

0 oy
tarafından
 Ve bakıyorsun şairlerin büyük kısmı erkek..  
0 oy
tarafından
 Korklarım ki doğru ????
0 oy
tarafından
 Kadınların hepsi için degil çogunlugu için söylenebilir katılıyorum.
0 oy
tarafından
 Hayır saçma
0 oy
tarafından
 Yanlış...
0 oy
tarafından
 Valla doğru gibi abazayim ben teyze erotizm benim işim ????????
0 oy
tarafından
 Yahu benim anlamadiğim hem kadin erkek eşittir dersiniz işinize geldimi kadin erkek ayni değildir diyorsunuz bu nasil bir çelişkidir anlamadim
0 oy
tarafından
 Onu bunu boşverde çok füzelsin
0 oy
tarafından
 Sitede geceleri görüyoz romantiz mi , popom küçük , göğüslerim ufak , vajinam nasıl , erkek arkadasimi nasil zevke getririm , bu ic camasirlari nasil vsvs.
0 oy
tarafından
 doğruu birr teorii bence
...
Anasayfa
Soru sor
Giriş yap